מרכז TEC רותם את הטכנולוגיה לשירות הסובלנות בחברה
העולם כיום מאופיין בשינויים ובקישורים מהירים ללא גבולות, עד כדי הפיכתו לכפר גלובלי אחד, אך גם בהתחזקות לאומית, תרבותית, דתית ואתנית. האם מגמות אלו נוגדות, או אולי משלימות זו את זו?
החברה הישראלית מאופיינת בריבוי תרבויות, וביטוי לכך ניתן למצוא במוסדות החינוך, בכללן מכללות להוראה, המשתייכות לתרבויות ולזרמים שונים.
המציאות הטכנולוגית של המאה ה-21 מאפשרת ליצור תקשורת בין התרבויות השונות, ואת התקשורת הזו ניתן לנצל להעמקת ההיכרות עם תרבות האחר, למציאת הערכים האוניברסליים המשותפים בצד הערכים הייחודיים לכל תרבות ותרבות, ולפיתוח רב-שיח המאופיין בפתיחות, בהבנה ובכבוד הדדי.
המכללות להוראה מכשירות את אוכלוסיית מורי העתיד לסביבות עתירות מידע, לשינויים, למעברים מהירים ולחברה פלורליסטית, המדגישה את הייחוד התרבותי של כל קהילה וקהילה, מתוך הבנה שהיכרות והידברות בין-תרבותיות חיוניות להעמקת הידע והכבוד ההדדי למען עתיד אנושי נאור יותר.
לאור רציונל זה מפתח המרכז לטכנולוגיה, חינוך ורב-תרבותיות מגוון תוכניות, הפועלות במערכת החינוך, המקשרות באמצעות פעילויות לימודיות-מקוונות בין מוסדות לחינוך מתרבויות שונות. הפעילויות כוללות: כנסים, קורסים ופעילויות העשרה לבתי הספר וממומנות חלקית בידי משרד החינוך וחלקית על ידי מתנדבים.