תיאור הכנס שהתקיים ב-18.3.20:
היום הבינלאומי ה-12 של TEC – למרות הקורונה!
הסטיגמות לא הפילו אותנו, גם הקורונה לא תצליח!!
מרכז TEC במכון מופ"ת הקדים תרופה למכה בהוראה ללמידה מרחוק כבר לפני כ-15 שנה! ואחרי שטפחנו לעצמנו על השכם, נספר שקיימנו בפעם השתיים- עשרה יום עיון בנושא למידה שיתופית רב-תרבותית מקוונת. זהו הכנס היחידי שהתקיים בימים אלה וזכה להדים רבים בארץ ובעולם. נושא הכנס השנה היה "מהדרה להכלה".
הבוקר נפתח בברכות של שלוש המייסדות של התכנית ד"ר מירי שינפלד, ד"ר אסמאא גנאים וד"ר איליין חוטר: "עידן הקורונה מראה לנו שכולנו שווים. הקורונה לא מבחינה בין תרבויות ובין דתות. נוח הררי אומר שנצליח לנצח את הקורונה רק אם נשתף פעולה, כי הווירוסים לא יודעים לשתף פעולה. אם נשתף פעולה, נעביר מידע זה לזה ונתייחס לכל האנשים כשווים, נצליח להתגבר. החזון של מרכז TEC הוא שכל תלמיד במדינת ישראל יעבור שנה מקוונת עם תלמידים מתרבויות שונות במדינת ישראל ויבין שכולנו בני אדם שווים" – מילים כדורבנות בכל מצב, וודאי בעת הזו.
שעות הבוקר הוקדשו לפעילויות מגוונות ועשירות עבור התלמידים. לאור המצב פתחנו את הכנס לכלל ילדי ישראל ולא רק לתלמידי TEC4Schools כדי שהילדים ששוהים בבתים יוכלו להעביר את היום בהנאה ובלמידה רב- תרבותית. כל הפעילויות תורגמו סימולטנית לערבית.
הפעילויות כללו חידון מקוון בנושא מקומות בארץ, יצירה משותפת, שירה וריקוד של המנון TEC. חשפנו קולאז' של תלמידי התכנית שמראה תמונות כיתתיות, ובלחיצה על תמונה רואים היכן הכיתה ממוקמת על מפת ישראל. בנוסף, הילדים העלו תמונות שלהם בבתיהם וכתבו על רגשותיהם – מוזמנים להקליק ולראות. הילדים טיילו בחדר בריחה אינטראקטיבי, שעושה שימוש במיומנויות מפה.
שעות הצהריים והערב הוקדשו להרצאות מרתקות בנושאים רב-תרבותיים. למדנו על הפדגוגיה של שפע, הכרנו את ה-MOOC שעוסק ברב- תרבותיות בעולמות וירטואליים ועסקנו בנושאים חשובים כמו הדרכה והכלה ברשת, ועוד.
השרה גילה גמליאל בירכה את באי הכנס וציינה עד כמה היה לה חשוב להשתתף בו, למרות הימים המאתגרים וכשהיא בדרך לחפ"ק. היא ציינה את חשיבותם הלמידה מרחוק כשהילדים שוהים בבתים, ושל המסר לאזרחים, שניתן לנהל עבודה ודברים נוספים מרחוק.