היום הבין לאומי של TEC מתקיים משנת 2008 ומשתתפים בו כ-4,000 תלמידים, 150 מורים, 500 סטודנטים ממגזרים שונים ברחבי הארץ ואורחים מחו"ל. רוב התלמידים משתתפים מכיתתם, באמצעות מחשב המורה, המחובר למקרן, וניתן לראות ולשמוע אותם באמצעות המצלמה והמיקרופון שבמחשב המורה. הסטודנטים משתתפים מהמכללה שלהם או מביתם.

הרשמה ומידע באתר הכנס 23.3.22

 

כנסים קודמים:

כנס 2021

כנס 2020

 

מידע ותכנים מכנסים קודמים:

המרחב הפיזיטלי (פיזי + דיגיטלי) של כנס 2021:

סיכום היום הבינלאומי 2021:

יום העיון הבין-לאומי והרב-תרבותי ה-13 של מרכז TEC, "העומדים מן הצד", התקיים ב-17 במרץ 2021 בשיתוף פעולה פורה עם שותפים רבים.

יום זה מציין את המאבק בגזענות ועוסק מדי שנה בחינוך לסובלנות, בקשרים בין תרבויות, בשיתופיות חינוכית ובשימוש במודלים חינוכיים לשבירת סטיגמות ולהגברת האמון בין תרבויות שונות בחברה הישראלית.

 התוכנית העשירה כללה מפגשים מרגשים בין תרבויות, הצגה של תיאטרון "הבמה", חידונים ומשחקים בהשתתפות מחנכים, תלמידים, מורים ומנהלים מבתי הספר שבהם פועלת תוכנית Tec4Schools, פאנלים, סדנאות והרצאות של מומחים מהשורה הראשונה. ההרצאות תורגמו סימולטנית לאנגלית, ערבית ועברית.

השתתפו: מר איל רם, פרופ' חן שכטר, פרופ' רוג'ר אוסטין מאירלנד, פרופ' מאירה לוינסון מאוניברסיטת הרווארד, ד"ר מנאל יזבק אבו-אחמד, ד"ר מירי שינפלד, ד"ר אילן נגר, פרופ' רנדה עבאס, פרופ' שפרה שגיא, פרופ' נמרוד אלוני, ואחרים.

הקלטות ההרצאות והמושבים נמצאות בתוכנית הכנס:  לחצו לאתר הכנס ולתוכנית! 

הפרסום שקדם לכנס:

היום הבין-לאומי המקוון 2021

17.3.2021

העומדים מן הצד

יום העיון המקוון, "העומדים מן הצד", נערך ביום הבין-לאומי. יום זה מציין את המאבק בגזענות ועוסק מדי שנה בחינוך לסובלנות, בקשרים בין תרבויות, בשיתופיות חינוכית ובשימוש במודלים חינוכיים לשבירת סטיגמות ולהגברת האמון בין תרבויות שונות בחברה הישראלית.

יום העיון יעסוק השנה בסוגיית "העומדים מן הצד" בחברה הישראלית ובעולם כולו. למרות הסכמה חוצת תרבויות וגבולות שיש לחתור לסובלנות, הידברות ואמפתיה, אנו עדים לאפליה על רקע של גזענות ורק מעטים נוקטים עמדה פעילה.

ביום עיון זה ישתתפו גופים וארגונים המקדישים את זמנם לפעילות חינוכית משמעותית כדי לשנות את המצב. ויציגו עשיה, תיאוריה  ומחקרים, המסבירים את התופעה ומציעים דרכים המסייעות להפוך את האנשים ליותר סובלניים ואקטיביסטים.

הכנס מיועד לתלמידים, מורים ומנהלים בבה״ס; סטודנטים ומרצים במוסדות להשכלה גבוהה; קובעי מדיניות במערכות החינוך השונות; עמותות וארגונים שעובדים למען רב- תרבותיות; אורחים ומרצים מחו״ל.

הכנס משלב הרצאות תיאורטיות וסדנאות אינטראקטיביות, ויאפשר העשרה ודיון בתיאוריה הקיימת ומקור השראה לפעילות חינוכית, מעשית ויצירתית.

ההרצאות יתורגמו סימולטנית לאנגלית, ערבית ועברית.

תיאור הכנס שהתקיים ב-18.3.20:

היום הבינלאומי ה-12 של TEC – למרות הקורונה!
הסטיגמות לא הפילו אותנו, גם הקורונה לא תצליח!! 

מרכז TEC במכון מופ"ת הקדים תרופה למכה בהוראה ללמידה מרחוק כבר לפני כ-15 שנה! ואחרי שטפחנו לעצמנו על השכם, נספר שקיימנו בפעם השתיים- עשרה יום עיון בנושא למידה שיתופית רב-תרבותית מקוונת. זהו הכנס היחידי שהתקיים בימים אלה וזכה להדים רבים בארץ ובעולם. נושא הכנס השנה היה "מהדרה להכלה".

הבוקר נפתח בברכות של שלוש המייסדות של התכנית ד"ר מירי שינפלד, ד"ר אסמאא גנאים וד"ר איליין חוטר: "עידן הקורונה מראה לנו שכולנו שווים. הקורונה לא מבחינה בין תרבויות ובין דתות.  נוח הררי אומר שנצליח לנצח את הקורונה רק אם נשתף פעולה, כי הווירוסים לא יודעים לשתף פעולה. אם נשתף פעולה, נעביר מידע זה לזה ונתייחס לכל האנשים כשווים, נצליח להתגבר. החזון של מרכז TEC הוא שכל תלמיד במדינת ישראל יעבור שנה מקוונת עם תלמידים מתרבויות שונות במדינת ישראל ויבין שכולנו בני אדם שווים" – מילים כדורבנות בכל מצב, וודאי בעת הזו.

שעות הבוקר הוקדשו לפעילויות מגוונות ועשירות עבור התלמידים. לאור המצב פתחנו את הכנס לכלל ילדי ישראל ולא רק לתלמידי TEC4Schools כדי שהילדים ששוהים בבתים יוכלו להעביר את היום בהנאה ובלמידה רב- תרבותית. כל הפעילויות תורגמו סימולטנית לערבית.

הפעילויות כללו חידון מקוון בנושא מקומות בארץ, יצירה משותפת, שירה וריקוד של המנון TEC. חשפנו קולאז' של תלמידי התכנית שמראה תמונות כיתתיות, ובלחיצה על תמונה רואים היכן הכיתה ממוקמת על מפת ישראל. בנוסף, הילדים העלו תמונות שלהם בבתיהם וכתבו על רגשותיהם – מוזמנים להקליק ולראות. הילדים טיילו בחדר בריחה אינטראקטיבי, שעושה שימוש במיומנויות מפה.

שעות הצהריים והערב הוקדשו להרצאות מרתקות בנושאים רב-תרבותיים. למדנו על הפדגוגיה של שפע, הכרנו את ה-MOOC שעוסק ברב- תרבותיות בעולמות וירטואליים ועסקנו בנושאים חשובים כמו הדרכה והכלה ברשת, ועוד. 

השרה גילה גמליאל בירכה את באי הכנס וציינה עד כמה היה לה חשוב להשתתף בו, למרות הימים המאתגרים וכשהיא בדרך לחפ"ק. היא ציינה את חשיבותם הלמידה מרחוק כשהילדים שוהים בבתים, ושל המסר לאזרחים, שניתן לנהל עבודה ודברים נוספים מרחוק.

הפעילות "מתחברים מרחוק, מרגישים קרוב نتواصل عن بعد، ونشعر اننا قريبون" במסגרת היום הבינלאומי
ברכת ראש הממשלה (אז שר החינוך), מר נפתלי בנט, בכנס היום הבינלאומי 2017: